De Bodem.

De meeste leggen een vijver aan als het weer buiten aangenaam is, en de weer goden wat beter gestemd zijn! Bij mij is het niet het geval, nadat ik eind november 2003 het gat had laten graven. Had ik eerst de verhuizing voor de boeg. Hierdoor kon ik dus niet meteen aan de slag. Zeker gezien ik ook nog bij het oude huis de waterval moest slopen van 2,8m (zie aanleg vijver). Maargoed, na een super drukke periode is het er dan toch van gekomen! Ik kon van start met de bouw van de koivijver (half februari).

Wat een feest......

Na een goede regenperiode, was het grondwater gestegen! Met nadeel dat het behoorlijk modderig was geworden in het gat! Dus het werd pompen geblazen! Nadat het gat langzaam aan redelijk droog werd gelegd, zoog ik toch wel erg diep weg met mijn laarzen! En had zoiets van…. Hoe moet deze moeras nu een koivijver worden??? Gelukkig had ik van het oude huis een hoop piepschuimplaten over! En dacht laat ik de platen er neer leggen. Met vervolgens klein laagje grondt er over heen! Immers als je er dan overheen loopt, zak je ook niet zo diep weg, omdat je gewicht dan verdeeld wordt! Ik moet zeggen, het idee werkte. Alleen ik bleef nog wel zitten met de nattigheid, want het was letterlijk en figuurlijk een gevecht tegen water!

 

Een begin.

Vervolgens heb ik dek zeil gebruikt om over de bodem te leggen, en hebben vervolgens grindtegels (tja over van het oude huis) Op de kop gelegd, en min of meer de bodem bestraat. Dit heb ik een paar dagen zo laten zitten, zodat de grindtegels de boel aan drukte door hun gewicht. Helaas bleek het zeil niet waterdicht, waardoor er toch water doorheen kwam. Met gevolg dat het nog ging vriezen ook! Dus het werd ijs breken!

 

Doorzetting

Nadat ik de bodem langzaam aan in mijn macht kreeg, kon ik beginnen met het leggen van de 2 bodemdrains. Die op 1,5 m van elkaar liggen en van de wanden.

 

Drains + meer info er over.

Nadat ik de drains op hun plaats had gelegd, begint nu min of meer weer een herhaling van dat genen wat ik daarvoor ook al had gedaan!

 

Herhaling

Tja Nat bleef het in ieder geval, onlangs dat ik er zeil over had gedaan en er droog zand overheen heb gedaan! En zo kan je eigenlijk ook niet werken! Dus ik had zoiets van: met zeil houd je water in het gat als je bv een vijver heb, nu moet ik het water er buiten houden! Dus dacht: plaats er een wat groter en beter zeil in!!

 

De goede weg!

Nadat ik er nog een zeil in had gedaan, kwam ik helaas een klein lekje tegen! En begon toch behoorlijk te balen! Maar gelukkig viel de schade mee, en heb het kunnen lijmen, eigenlijk op een simpele manier. Gewoon de reparatie setje gepakt waarmee je ook fietsbanden plak! En ja hoor, het is gelukt! Vervolgens heb ik er nog wat zand in gestort. Waarna ik kon beginnen met het leggen van de tegels! Tja waarom geen beton storten zou je denken…. Tja we hebben de tegels over, en waar zijn te tegels van gemaakt….. Dus nu is het in een later stadium een kwestie van een klein laagje beton er over heen storten zodat het allemaal 1 gelijke geheel lijkt + ik kan de bodem makkelijk afwerken als een soort trechter!

 

 

De overwinning tegen het water!

 

Kortom de bodem is er en we kunnen beginnen!!!!!!!!!!!!!!!!!!