De Bodemdrains.

Tja eigenlijk was mijn idee voor een pomp gevoede filter! Maar toen ik zat te kijken wat een beetje goede pomp kost voor zo`n grote watervolume wat in deze vijver komt. Had ik zoiets van….. Eh, kan dat niet wat goedkoper… Dus had zoiets van… laat ik maar met bodemdrains te werk gaan. Echter moet de bodem wel een soort trechter worden, zodat het vuil dan als het ware richting de bodemdrains toe gaat. Maar omdat ik de bodem tegels heb liggen, is dit wel goed te doen eigenlijk. Daarnaast heb ik nu alleen een pomp nodig die het schone water weer terug naar de vijver pomp!!

Als je bodemdrains plaats, moet je rekening houden dat deze op een centrale punt in de vijver wordt geplaatst zodat vuil goed de kans heeft de drains te bereiken! Daarnaast, moet je ook opletten waar je je filter plaats, in mijn geval komt deze apart naast de vijver te staan op gelijk waterniveau. Omdat ik van tevoren een schets had gemaakt, wist ik dus ook waar de pijp leidingen naar toe moesten! De bodemdrains en de buizen de een diameter van 110 mm. Wat over het algemeen een veel gebruikte maat is voor dit werk.

Omdat ik het toch wel behoorlijk modderig vond, heb ik de drains op een tegel geplaatst, zodat deze een wat steviger ondergrond hebben.

Daarnaast om te voorkomen dat er vuil in de drains zou komen! Heb ik om de drains een grote plastic zak geplaatst, die ik later kan verwijderen als het folie bevestigd wordt.

Zoals u al heeft kunnen zien of nog gaat zien op deze site! Heb ik de bodem mooi bedekt met een klein laagje cement over de tegels heen! Zodat het 1 geheel lijkt! Omdat ik nu bijna klaar ben met de vijver! Is het nu een kwestie van het open maken van het zeil, zodat de drains zichtbaar worden!

www.koidream.com