Het graafwerk.

De graafwerkzaamheden van deze koivijver zijn eigenlijk heel simpel. Want wil in feite niks anders dan een vierkante bak van 4m lang, 3m breed en 2 m diep. Hiermee komt de vijver op ruim 24.000 liter water zonder filter meegerekend.

Voor het graven!!

 

Daarnaast had ik zoiets dat ik bang was dat er tijdens de regen toch rommel in de vijver zou stromen!! Dus had zoiets van…. Ophogen!! Daarnaast had ik al diverse vijvers gezien met een muurtje, en zag dat eigenlijk wel zitten! Alleen ik wil niet met bakstenen een muurtje maken, maar met Engelse stapel blokken. Het muurtje wat ik in gedachten heb, wordt ongeveer 50cm hoog! Dat betekent dat het gat in de grond ruim 1,5m diep wordt!

Omdat de grond waar de vijver komt bestaat uit klei, had ik zoiets van zelf graven wordt een zware klus! Omdat het huis nieuwbouw is, en de graafmachines aanwezig waren. Heb ik met de aannemer onder het genot van een goede fles sterkte drank en een sigaar onderhandelt betreft de werkzaamheden. Helaas was het bedrag was wel behoorlijk slikken wat ik hiervoor kwijt was. Dus heb de fles maar van schrik zelf leeg gedronken….

Tja ik wist dat we met de vorige vijver veel tijd kwijt waren betreft de graafwerkzaamheden! En aangezien de nieuwe vijver een stuk groter werd had ik zoiets van…. Dus heb de knoop doorgehakt en heb de aannemer het gat laten graven en de grond door hem mee laten nemen!! Kortom ik kan wanneer we helemaal verhuist zijn, direct aan de slag met het gegraven gat.

Het gat is netjes afgezet!!

 

En zo is min of meer het gat gegraven en kan ik met de rest aan de gang!!