Pomp.

Tja hoe zal ik beginnen. Eigenlijk is het niet zo moeilijk! Ik heb vroeger veel dure apparaten gehad die echt heel veel stroom verbruikten! Wat geleid heeft tot de verkoop van vissen. Want ik weet nog goed dat ik met het kweken van vissen behoorlijk bont had gemaakt, betreft water en stroomkosten. Waardoor moeders zei: van verkoop je vissen maar die je gekweekt heb…. Dus in de loop de jaren ben ik iedere keer gaan kijken of het zuinig kon? En ja hoor, het lukte me om de stroom en water kosten omlaag te brengen. Alleen doordat we verhuist waren en toch alles opnieuw moesten doen had ik zoiets van… tja als je toch bezig bent… En zo kwam de koivijver van 24.000 liter. Alleen om zoiets te filteren, is een goede pomp geen luxe. Maar ook omdat ik buiten lekker wil genieten van de rust bij de vijver. Moest de pomp ook stil zijn, maar belangrijkste was toch het stroom verbruik. Immers een kameraad van mij kon een pomp kopen van 800 watt, alleen eh… kost per jaar al snel 1500,- Euro.

Maar al snel kwam mijn keuze terecht op de Red Devil pomp van Estrad (www.estrad.nl), wel eens waar wat duurder dan een doorsnee pomp die je bij tuincentra tegen komt. Maar het gaat om de betrouwbaarheid, immers een pomp draait zowat continu. Daarnaast mocht een pomp vastlopen door vervuiling dan wordt hij door de ingegoten elektronica binnen 3 seconden uitgeschakeld, waardoor deze niet verbrandt. Indien de pomp dan weer opnieuw ingeschakeld wordt, werkt hij weer normaal. Want je weet maar nooit wat er kan gebeuren in zo`n filter. Ook kan ik deze pomp gebruiken voor ozon installatie. Omdat alle afdichtingen van viton zijn, en daarmee volledig ozonbestendig. Alleen ik zelf heb het niet zo op Ozon. Mocht er iemand zijn die graag met ozon werkt? En mij wilt overhalen? Dan laat het me maar weten, immers ik kan mijn filter heel makkelijk aanpassen.

Maargoed, ik kan wel nog meer vertellen over de Red Devil pomp! Alleen wat eigenlijk pas echt telt! Zijn de persoonlijke ervaringen, en dat begin ik pas sinds 1 Juni 2004 op te bouwen. Dus kortom, ik ben zeer benieuwd hoe blijft lopen allemaal, maar ook de stroom rekening!!

Wil je meer weten over deze pompen? Kijk dan eens op: