Insmeren binnenkant!

Nadat de sierstenen zijn geplaatst had ik zoiets van… het is van de binnenkant eigenlijk niet echt 1 geheel! En had nogal wat zand en cement over, dus had zoiets van… Laat ik maar de boel aan de binnenkant goed insmeren met cement, het mooiste is dat dit meteen ook alle kieren opvult! Immers de sierstenen heb ik op elkaar geplakt, mar wel zo dat je de lijm niet ziet! Dus ondanks dat het al stevig zat, zit het nu nog beter betreft het insmeren!!

Op de foto hierboven ziet u een wand doorvoer, deze doorvoer wordt gebruik om het schone water van het filter terug te pompen naar de vijver langs de planten op, zodat in deze hoek geen dood water kan ontstaan, immers het is dan in beweging! Om de doorvoer te beschermen, heb ik er een zakje omheen gedaan! Zodat deze schoon blijft als het folie er in komt.

Toen de muren waren ingesmeerd, kon ik aan de bodem beginnen, immers tijdens het insmeren valt er toch altijd wel wat! Dus nu verdwijnt het mooi in het cement! Aangezien ik de bodem met de stenen al in vorm van een trechter had gelegd naar de bodem drains toe. Was het voor mij eigenlijk een kwestie van een dun laagje cement er over heen te smeren zodat het 1 geheel lijkt! Helaas is de vijver aardig diep, dus kon het laatste stukje niet meer doen omdat daar de trap stond + ik de vijver toch wel uit wil. Dus wanner de bodem droog is, kan ik het laatste stukje ook doen!

Daarna wil ik voorzichtig rond om de bodem de boel gaan insmeren zodat het mooi strak aansluit. En ondertussen ben ik nog even aan het kijken voor leveranciers van folie! Want is de bedoeling dat folie er in gelast wordt, en dat er een beschermt laagje komt onder het folie. Kortom het zijn de laatste loodjes.