Sierstenen.

Nadat ik gemetseld heb, is het tijd voor de sierstenen!

Er zijn een hoop keuzes betreft sierstenen, maar mijn oog viel op engelse stapelblokken met een lengte van tegen de 30 cm. En om eerlijk te zeggen, goedkoop zijn die stenen nu ook weer niet. Dus ben ik maar met de auto even wezen informeren bij diverse adressen. Immers ik had er +200 nodig.

Nadat ik een leverancier gevonden had die me de stenen kon leveren, was het wachten op de stenen. Immers ze moesten besteld worden(het zal wel weer eens niet). Maargoed, zo erg was het nu ook weer niet. Maar dan, de stenen worden geleverd! En heb het geluk dat het buiten nog eens lekker weer ook nog eens is, dus ik kon meteen aan de slag!

Eerste heb ik wat stenen uitgezet, om te zien hoeveel ik er per rij ongeveer nodig had. Ook in de hoop dat ik niks te kort kwam. Want het is de bedoeling dat muur die uit sierstenen bestaat 56cm boven het maaiveld uit komt. Dus een hoogte van 4 sierstenen totaal. Nadat ik de sierstenen had uitgelegd met behulp van een stukje touw die ik van het begin van de vijver naar het eind van de vijver heb gespannen. Ben ik begonnen met het aanmaken van speciale lijm. Vervolgens heb ik de stenen aan elkaar geplakt! Nadat de lijm droog was, heb ik de binnen kant van de vijver ingesmeerd met cement. Hierdoor is het aan de binnenkant in glad geheel met de rest. Maar ook worden alle gemiste kieren opgevuld! Zodat alles goed aan elkaar hecht.