De Metselen.

Zoals altijd wordt gezegd dat je een vijver beter in de zomer maanden kan aanleggen. Ben ik natuurlijk weer zo leuk om gewoon winterdag verder te gaan! Tja het wachten op het voorjaar duurt mij te lang en ik heb zoiets van…. Waarom niet nu?

Gelukkig had ik het weer in de gaten gehouden, en wist dat het kouder zou gaan worden en dat er neerslag zou komen. En om dan maar niet verder door te gaan had ik ook zoiets van…. Daarnaast was het mij gelukt om een droge bodem te creëren, waarop ik verder kon gaan bouwen. En dacht bij me zelf! Laat ik er een leuk stukje zeil over heen spannen, immers het hoeft toch niet zo hoog gespannen te worden. Want ik ben toch in de grond aan het werk!

Inmiddels had ik de week ervoor 5 pallets met goederen aangeleverd gekregen.

Leukste was dat ze op dat moment bezig waren met de straat! Dus mocht de vrachtwagen chauffeur de goederen niet uitladen voor de deur! Dus ik had zoiets van…. Hoe krijg ik het bij mijn huis???? Gelukkig waren de stratenmakers zo aardig om de pallets met een shovel bij mijn huis neer te zetten.

De eerste steen!

Maargoed, ik had mijn tent opgezet, en de stenen waren er ook aanwezig! Ik ben begonnen met het uitstapelen van de stenen in de vorm hoe ik de vijver wilde hebben! Vervolgens ben ik gaan metselen, iets wat ik niet op school gehad heb!! Maar al snel kreeg ik de slag te pakken!

Tja ik heb eerst gewoon de hoogte in gemetseld! En pas toen ik op bijna de goede hoogte kwam, heb ik gebruik gemaakt van o.a. een waterpas! Want mooie is van cement dat vloeibaar is, waardoor je de stenen naar wens kan plaatsen! Daarnaast zult u misschien wel denken waarom geen betonstenen??? Betonstenen heb je in velen soorten en maten. De goedkope betonstenen die je vaak in bouwmarkten tegen komt!?! Bevatten vaak veel kalk, kalk heeft als eigenschap dat het oplost in water! Dus zou ik de stenen nog eens moeten gaan inpakken met folie om ze te beschermen tegen vocht. En dat kan een goot probleem worden! Zeker gezien dat het hier waar ik zit één en al klei grond is, wat als eigenschap heeft dat het vocht goed vasthoud. Dus kwamen de bakstenen zowel financieel als technisch gezien als beste uit de bus voor mij.