Folie.

Nadat ik eigenlijk al van alles zelf heb gedaan, zoals metselen en leidingen leggen. Had ik zoiets met het folie van…. Dus had zoiets van dit moet goed gebeuren en mag niet mis gaan. Immers zieke vissen beter maken, dat is iets waarvoor ik geleerd heb en me mee bezig houd, want ik kom ook bij diverse mensen als die mijn hulp nodig hebben. Alleen met het lassen van folie, tja dat is toch even iets anders! Dus ik had zoiets dat laat ik door iemand doen die hier ervaring in heeft. Ik ben toen in de eerste instantie gaan kijken wat alles zo een beetje kost, en wat er aan materiaal op de markt is! En ik schrok wel van sommige prijzen. Om nog maar te zwijgen van d prijzen bij bv tuincentra. Of je had heel dun folie, wat je beter kan gebruiken voor je brood…. Maargoed, ik heb met diverse bedrijven contact gehad. En kwam bij dbflex uit Hengelo(Gld.) terecht, die me diverse mogelijkheden konden bieden.

 

Tja, tegenwoordig hoor je veel over rubberfolie, maar eigenlijk had ik zoiets van… het folie wat ik bij mijn vorige vijver had, is +10 jaar mee gegaan. En was niet duur en toch goed van kwaliteit. Zeker met het oog op de toekomst.

Mijn keuze viel op PVC-folie van 1mm. Immers de prijs is laag, en het gaat jaren mee. Zeker als ik keek hoe lang mijn vorige folie is mee gegaan, en die was nog wat dunner ook. Nadat ik contact had gehad met dbflex uit Hengelo(Gld), ging het snel. 4 dagen later, nadat er eerst iemand was komen kijken. Kwam een andere medewerker van het bedrijf met het folie om deze te lassen. Kortom, na maanden lang hard werken, komen we steeds iedere keer een stapje dichter bij!

Voordat het folie er in kwam, heb ik alle mogelijke scherpe stukjes verwijderd, en alles zo glad mogelijk gemaakt! Zodat de kans zo klein mogelijk is dat folie lek zou kunnen gaan!

Nadat ik alles mooi glad had gemaakt, kwam de volgende dag de leverancier van het folie langs om het folie te komen leggen! Omdat ik toch het zekere voor het onzekere wil nemen, heb ik gekozen om onder het folie gebruik te maken van beschermvilt. En moet zeggen, op de foto, lijk net winter…..

 

Nadat het vilt aan was gebracht, kon het folie er in! Deze werd met klemmen vast gehouden!

Vervolgens als de stukken op hun plaats liggen, word deze aan elkaar gelast!

Het folie wordt over elkaar heen gelegd, d.m.v. een soort hete lucht föhn wordt de folie net tot het smeltpunt verhit en dan met een roller aangedrukt zodat het de beide lagen een geheel worden.

Nadat het vierkante gedeelte gelast is! Komen de drains aan de beurt. Men maakt een gat in het folie, en klemt deze vast en men gebruik hiervoor ook speciale lijm.

De hoeken worden met extra folie extra verstevig!

Als laatste wordt het ronde gedeelte onder handen genomen! Want dit is ook precisie werk! Ook de bodem toevoer hier worden mooi als 1 geheel met het folie verwerkt!


En na een dag hard werken! Mag het resultaat er wezen, en begint het hart sneller te kloppen, want nu begint het nog meer te lijken….