Filterput.

Tja eigenlijk is dit gedeelte de vijver in het klein. Alleen komt er in dit gedeelte geen folie zoals bij de vijver! Maar komen hier de buizen op uit van /naar de vijver/filter!

Toen ik met de vijver bezig was, had ik op een gegeven moment zoiets van… Stel dat er iets zou zijn met de buizen, hoe kom ik er dan bij? Om dit probleem te voorkomen! Heb ik het gedeelte waar de buizen liggen vol gestort met zand! Immers, dat is makkelijker weg te scheppen dan klei! Ook heb ik meteen de bodem van de put geheel bedekt met zand. Waar ik opsluitbanden in gelegd heb op zijn zijkant! En heb hier vervolgens bakstenen op gemetseld.

opsluitbanden

Omdat ik de smaak te pakken had betreft het metselen, ging de filterbak met eigenlijk wel makkelijk af!

Wel eens waar is de vijver vierkant gemetseld! Maar met de sierstenen, wil ik een soort souterrain maken. Waar aan de zijkanten kattenstaarten komen te staan, waar het schone water langs heen stroomt! Met andere woorden: soort planten filter!

\

ondergond van het Souterrain

Eigenlijk is dit nog maar puur de bodem! Maar als we met de sierstenen aan de gang gaan…. Dan begint het te lijken op iets moois!!!

Leidingen.

Dat is altijd het mooiste als je met iets bezig bent wat nog gevormd moet worden! Omdat de tuin min of meer kaal is! Is het voor mij betreft de leidingen! Eigenlijk kwestie van geultje maken in het zand! En vervolgens klein laagje betton er over heen! Zoals je op de foto kan zien, heb ik een soort vierkante minibak gemaakt! Vervolgens liggen hier de leidingen, die ik onder een klein laagje betton heb weg gewerkt! Mooiste is ook dat ik meteen een goede ondergrond heb voor de sierstenen! Wel eens waar worden de sierstenen in een ronde vorm gelegd ipv vierkant vorm wat u op de foto ziet.