Filterhuis deel 2.

De grote buizen voeren het water meteen af naar de vortex.

Voordat het vortex aan de 5 kamer filter aangesloten kan worden! Moeten er wel nog even buizen gelegd worden die ervoor zorgen dat water terug de vijver in gepompt kan worden! En is het de bedoeling dat het water als laatste langs een UV-lamp heen gaat. Daarnaast omdat de uitstromingen van de buizen onder water ligt, heb ik op deze buizen (zie rechts op de foto) 2 kranen er op gezet. Mocht ik iets van onderhoud willen doen of wat dan ook? Hoef ik de vijver niet leeg te laten lopen etc.

Zie hier de koppeling van vortex naar de 5 kamerfilter toe! Daarnaast zie je ook kleinere buizen lopen, dit is als ik het filter een keer leeg wil leeg laten lopen. Tja was nogal een kleine ruimte, dus moest creatief te werk! Daarnaast wilde ik bij de grote buizen zo min mogelijk bochten etc. Zodat de stroming optimaal blijft, immers daar gaat het om.

Ondertussen had ik de vijver al vol laten lopen met water! En wat blijkt??? Een lekje bij de buizen, juist de hoofdbuizen waar ik weinig aan kan doen! Ik baal natuurlijk want was echt zo`n druppeltje waarvan je zegt van…. Maargoed, het moest gerepareerd worden! Ik heb vervolgens wat vijverfolie eromheen gewikkeld en deze vast gelijmd!! Vervolgens heb ik deze een paar uur zo laten drogen.

En uit eindelijk vast gezet met klemmen, het ziet er wel eens waar nu niet helemaal perfect uit! Maar ach als filter er in staat wat zie je er dan nog van! Laat staan als filter straks is weg gewerkt!!!