Filterhuis.

Zoals te zien was in het onderdeel filterput, heeft u kunnen zien dat de buizen die ik gebruikt voor mijn filtersysteem allemaal uit komen in het filterhuis.

Na verloop van tijd had ik de smaak wel te pakken betreft het bestraten van de tuin! En dacht… Pak het filterhuis er ook bij! Immers het belangrijk dat het filter een goede ondergrond heeft! + als het nat wordt, zie je meteen waar het lek ongeveer is!!

Wel eens waar kan je het niet heel perfect en strak tegen elkaar leggen, omdat je rekening moet houden met de buizen die er lopen! Dus daar heb ik dan wat ruimte gelaten! Maar uit eindelijk sluit het toch op elkaar aan! Daarnaast is het geen sier terras, immers het filter staat er toch op en je ziet het toch niet als alles wordt weg gewerkt!!

Toen het leggen klaar was met de stenen, kon ik mooi de 2 buizen(110 mm) van de bodem drains afzagen en deze op elkaar aansluiten. En heb er een afsluiter tussen geplaatst, immers als er iets met filter mocht zijn of ik wil wat gaan aanpassen of wat dan ook??? Dan is het gewoon een kwestie van de schuif dicht gooien. Want de rest van buizen systeem wordt zoveel mogelijk met koppelstukken gewerkt waar een rubberen ring inzit.

Zoals u in een ander hoofdstuk heeft kunnen zien, weet u dat ik een 5 kamerfilter ga gebruiken! Alleen voor deze 5 kamerfilter komt nog een vortex. Alleen deze bouw ik zelf van een grote ton! Immers als je weet hoe een vortex werkt is het makkelijk zelf te doen!! Alleen als ik even uit ga van de theorie zal deze vortex niet helemaal perfect werken! Dus ik wil het combineren als borstelkamer. Maar de praktijk zal het uitwijzen….