Astacus Leptodactylus

Astacus Leptodactylus ook wel bekend als Turkse rivierkreeft, komt zowel in de blauwe als groenige variant voor.

In de handel worden diverse Rivierkreeften aangeboden, velen zijn leuk voor in een aquarium! Maar niet allen Rivierkreeften zijn geschikt voor de vijver. Het is daarom belangrijk om een Rivierkreeft te hebben die goed te houden is in onze siervijver. Daarnaast zijn er ook bepaalde Rivierkreeften beschermd, denk hierbij aan de Astacus Astacus die overigens wel in Duitseland verkocht mag worden(maar in Nederland niet). Zo ben ik opzoek gegaan naar familie van deze soort, met als doel dat ze goed tegen het Nederlandse klimaat kunnen. Zo kwam ik in aanraking met de Astacus Leptodactylus. Deze soort is vrij rustig, en voed zich graag met algen, zachte planten resten, visvoer wat op de bodem ligt (en anders zou bederven), bloedzuigers! Deze kreeft kan je dan ook aanmerken als de ideale Rivierkreeft voor onze siervijver.

Kweken

In de handel worden diverse kreeften aangeboden, alleen soms het bemachtigen van kreeften kan heel lastig zijn. Gelukkig lukte het me om met de Astacus Leptodactylus te kweken. Waardoor ik 1 van de weinigen ben die u deze prachtige dieren van goede kwaliteit kan aanbieden.

(eieren)

( jonge kreeftjes onder de staart van de moeder)

(een jong kreeftje die net een week los is van de moeder)

(een kreeftje paar weken later)

De Astacus Leptodactylus eet van alles, van Draad-algen tot overtollig visvoer wat naar de bodem zakt. Ook pak hij bloedzuigers en dode vissen die op de bodem liggen. Dus een echte puinruimer dus. Ik zelf voer ze o.a. visvoer maar ook Draad-alg, omdat hier veel belangrijke voedingsstoffen in zitten.

© 2008 Koidream® (Disclaimer)