Koidream-saver.

Tevens te gebruiken bij lagere watertemperaturen onder de 10 graden!!!

Ziektes in de visteelt brengen altijd economische kosten met zich mee. Niet alleen vanwege de directe sterfte, maar ook vanwege een verlaagde groei en een slechtere voeder-conversie. Een parasiet die o.a. voor problemen zorgen zijn wormen. Hierbij moet men zich afvragen of het mogelijk is het water zodanig te ontsmetten, met een mild en effectief ontsmettingmiddel, dat het aantal parasieten, dat voor problemen zorgt, significant wordt verlaagd.

Tijdens mijn zoektocht ben ik diverse middelen tegen gekomen. Maar omdat ik me heb gespecialiseerd op het gebied van visziekten, blijf je altijd rond kijken. Immers kennis uitwisselen is nooit verkeerd, en misschien leer je er ook nog wat van? Zo kwam ik in 2003 in aanraking met een bepaalde stof waarmee je wormen en trichodina heel makkelijk de baas mee kan worden. Echter zat ik met het probleem dat het een lastig oplosbare stof was. Tijdens verdere studie en contacten met mensen die zeer gespecialiseerd zijn op het gebied van scheikunde lukt me het om toch succes te krijgen. Immers samen sta je sterk. Echter aandoeningen zoals costia of bv Chilodonella is het gebruik van Parazoryne aan te bevelen.


Hoe werkt dit middel:

Tijdens dit proces werkt Koidream-saver op een drievoudige manier:

1. Het ontsmet het water en verlaagt daardoor het aantal micro-organismen in het water.

2. Het zuivert het water door te reageren met de organische stoffen in het water;

3) Het voegt extra zuurstof toe aan het water en maakt het daarmee mogelijk om een bassin of vijver te behandelen -met een gesloten watertoevoer - bij hoge temperaturen en zeer ernstige problemen met de kieuwen. Maar ook om het water te ontsmetten tijdens een epidemie. Want de oxidator zorg er voor dat er extra zuurstof vrijkomt, maar zorgt er ook voor dat juist die speciale stof in werking treed waarmee je o.a. die wormen mee doodt.

De Koninklijke Diergeneeskundige Universiteit in Denenmark heeft een aantal studies met dit middel verricht. Waaruit is gebleken dat Dactylogyrus (kieuwwormen), maar ook zowel de parasiet Ichthyophthirius multifiliis (Witte stip) als de parasiet Gyrodactylus(huidwormen) konden met dit middel worden gedood. Daarnaast werkt het ook zeer effectief tegen trichodina. Daarnaast door de extra zuurstof die wordt toegevoegd, geeft het een extra impuls aan de nitrificerende bacteriën in het filter. Dus je loopt ook niet te rommelen dat je het filter tijdelijk in zich zelf moet laten lopen. Ook hoef je geen extra water te verversen, met alle risico van dien! Want doordat er een stof in zit die door de oxidator in werking wordt gezet lost die stof dan ook geheel op in enkele uren.

Behandelen & Kosten

Prijs 1 kg verpakking is 10,- euro (zonder verzendkosten).

Indien u wilt dat ik het voordoseer zijn de kosten als volg:

1, euro per 1m3 per 1000 (1m3) liter per behandeling.

Vijvers, aquaria, q-bakken vanaf 10.000 liter (10m3) 0,75 euro per 1m3 per 1000 (1m3) liter per behandeling.

Let op, u heeft 2 behandelingen nodig bij:

Ichthyophthirius multifiliis (Witte stip), Gyrodactylus(huidwormen), Trichodina.

4 Behandeling bij:

Bij Dactylogyrus (kieuwwormen).

De kosten van 1 keer behandelen:

Vijvers, aquaria, q-bakken tot 10.000 liter (10m3)

Voorbeeld:

U heeft last van Dactylogyrus (kieuwwormen), en u heeft een aquarium van 500 liter 0,5 m3. Kost dat 0,5 x 1,00 euro = 0,50 Euro voor 1 behandeling. Omdat de behandeling voor Dactylogyrus 4 keer is. Wordt het 4 x 0,50 Euro komt u op een totaal uit van 2,- Euro.

Vijvers, aquaria, q-bakken vanaf 10.000 liter (10m3)

0,75 euro per 1m3 per 1000 (1m3) liter per behandeling.

Voorbeeld:

U heeft last van Gyrodactylus(huidwormen), en u heeft een vijver van 16.000 liter 16 m3. Kost dat 16 x 0,75 euro = 12,- Euro voor 1 behandeling. Omdat de behandeling voor Gyrodactylus 2 keer is. Wordt het 2 x 12,- Euro komt u op een totaal uit van 24,- Euro.

Tevens te gebruiken bij lagere watertemperaturen onder de 10 graden!!!

Indien het niet mogelijk is om het bv op te halen in onze winkel. Is verzenden ook mogelijk. Dit gaat als volg:

va 10,- euro is verzenden (zonder verzendkosten) mogelijk, dan heeft u het in enkele dagen in huis!!!

Bestel via de webshop!!

Betaling door overmaking per bank:
(Internet Bankieren)

Het ordernummer + bankrekeningnummer krijgt u direct na het opgeven van uw bestelling.
Zodra uw betaling binnen is, begin ik meteen met leveren.

Onder rembours:

(alleen voor Nederland)
Uw bestelling wordt per TPG Post onder rembours afgeleverd.
U betaalt aan de postbode het totale bedrag van uw bestelling en extra een bijdrage voor de rembourskosten
.

Als er vragen zijn? Neem gerust contact op!

Overigens is het gebruik op eigen risico, dit omdat een rekenfout betreft het aantal m3 snel gemaakt is. Maar indien u de juiste aantal m3 doorgeeft. Dan kan er niks gebeuren. Immers welk medicijn u ook gebruikt? Voorkom overdoseren.